Takfliser. hvilken en

Det er to typer fliser -
1) enklere, billigere, noe som er bedre å male
2) dyrere - glatt "vaskbar" - ikke å male den

Trenger et hvitt tak i rommet. Det er ønskelig ikke-påtrengende ikke-geometrisk mønster og mindre merkbare ledd av fliser.

Gi fordeler og ulemper ved hver art.

Ps Stretch, suspendert og andre tak tilbyr ikke. - Vennligst bare på emnet.

2BV I korridoren til taket brukte jeg billige fliser med små (3-5 mm) kviser over hele overflaten. Langs kantkanten på 5mm. For å sikre usynligheten av leddene, kan kanten kuttes av. For rommet er rustikk.

2Gennady B
Malet eller ikke? Hvis du avskår ikke, vil det ikke "løpe bort" eller geometri.

2BV I et rom ble en lignende flis med et mønster (liten blomst) klistret på veggen foran meg (tilsynelatende for isolasjon). Jeg malte den med en rosa-beige emulsjon (tapet med gull og beige blomster). Det viste seg sol og varme.
Geometri vil ikke lide. Når du limer, flytter du flisen i retningen som allerede er limt. Kose bedre med en slags fly-by-hand fliser kan rynke.

BV skrev:
ikke-påtrengende ikke-geometrisk mønster

Og dette er en uunnværlig tilstand!

Vel, så du sprer seg
Se på slike fliser som ikke er firkantede kvadrater, men med en bølgete kant. På kjøkkenet til de gamle eierne hang torgene - vel, suger. Men i barnehagen bare bølgete (sinusformede kanter) - og så er sømmen veldig subtil.

Mals skrev:
Vel, så du sprer seg

Og når det er mange spørsmål i ett, er leserne svimmel

Mals skrev:
Se på slike fliser som ikke er firkantede kvadrater, men med en bølgete kant.

Aldri sett noe annet sted. Og venner har ikke sett. Kan bare vokse i ditt område?

Ja, Gud vet, vi i N-sk blir solgt i butikken "Praktik".

2Mals
Kjenner du produsenten?

Han ringte butikken, sa selskapet "Format", Dolgoprudny.
Du er nærmere - så hva er neste. Lykke til.

2Mals Takk så mye! Dette er fra meg 20 minutter med bil.

Ikke reklame - men kanskje noen vil trenge:
">

Fra krøllete - mer eller mindre bare "neo".

Mer som det - men de har en glatt kant:

Forresten, alternativet "pletenka" leddene sannsynligvis helt usynlig?

2BV Jeg utførte, tilsynelatende, med "Crystal". Ikke vær redd for rette kanter (se min melding om kanten). Butter, hvis de er, er det praktisk å skjule med hvitt lim (jeg brukte Moment-Mounting med en pistol) eller akrylforsegling.

2Gennady B
Han kalte dem - de lovet en glatt, hakket kant, og at flisen ville være snøhvit.

2BV
Forresten, alternativet "pletenka" leddene sannsynligvis helt usynlig?
Nettopp! I leiligheten min som en utstilling - 9 år siden ble alle 110 m2 limt med disse fliser, mer enn 10 typer. Optimal fletning og liknende, som ikke har sterk merket kant, er det bedre hvis det (ved kanten) ikke er noe plan.

2John1960
Og denne lenken ">

Hva vil du anbefale for ikke å presse usynligheten av leddene?

Flisene til selskapet "Format" er veldig bra. Bare ferdig med det i går lim. Ikke en eneste søm kan ses, til tross for at taket mitt ikke er veldig glatt rundt kantene. Figur tok Manhattan.
Kleil på lim Titan (velfanger). Men det viktigste. - Pass på å tette taket på hvitvasking og primet, og det blir ingen problemer.
Lykke til!

BV skrev:
Det er to typer fliser -
1) enklere, billigere, noe som er bedre å male
2) dyrere - glatt "vaskbar" - ikke å male den

Trenger et hvitt tak i rommet. Det er ønskelig ikke-påtrengende ikke-geometrisk mønster og mindre merkbare ledd av fliser.

Gi fordeler og ulemper ved hver art.

Ps Stretch, suspendert og andre tak tilbyr ikke. - Vennligst bare på emnet.

Takfliser uten sømmer: vurderinger

Mer nylig ble det bare brukt en metode for å fullføre taket: hvitvask med lime eller kritt.

Men vitenskapelig og teknisk fremgang generelt, og spesielt utviklingen av kjemi, ga en stor impuls til etableringen av et stort antall billige og slitesterk etterbehandling.

En av de mest populære moderne materialer for tak er takfliser.

Dette er et av de rimeligste materialene som er enkle å installere.

Typer av takfliser

I dag tilbyr produsenter av bygg- og etterbehandlingsmaterialer tre flisalternativer for takbehandling:

  1. Stemplet. Dette er den enkleste typen fliser. Den er laget ved å presse polystyrengranuler under trykk. Siden trykket er lavt, er kvaliteten på produktene gjennomsnittlig. Men prisen er den laveste. På dette materialet, som regel, på forsiden er det et mønster eller tredimensjonalt mønster. Presset tallerken har ikke høy styrke, så når det legges skal det være forsiktig. Ellers kan du ødelegge den.
  2. Injeksjon. Denne flisen har en mye større styrke enn stemplet. Og alt fordi det presses under produksjon under stort press. Om nødvendig kan den males med vannbaserte maling i hvilken som helst farge.
  3. Ekstrudert skumflis. Et slikt produkt har de høyeste parametrene både i styrke og holdbarhet. Materialet er perfekt rengjort og vasket. Denne flisen har en laminert frontoverflate som gjør at den kan brukes i rom med høy luftfuktighet. Men kostnaden for henne mest. Fordi produksjonsprosessen er ganske komplisert. Konvensjonelle presser er ikke egnet for det. Det er nødvendig med nyskapende utstyr, og støping og pressing utføres samtidig.

Sømløse (injeksjon) takfliser

Sømløs takfliser er et klassisk etterbehandlingsmateriale, hvor kantene er ordnet slik at stedet hvor et produkt forbinder med en annen helt ubemerket.

Hvis reglene for installasjon og nøyaktighet ble observert, ser taket lined med slikt materiale ut som en monolitisk overflate.

Av denne grunn er sømløs (innsprøytning) takfliser veldig populær blant designere og brukere.

Det skal sies at takplaten på innsprøytningstypen gjennomgår termisk behandling, noe som gjør materialet som det blir gjort mindre sprø av.

Derfor samler ingen forurensning på overflaten av produktene eller mellom dem.

Hvis det så ut til at taket fortsatt var skittent, kan du ta en svamp, et nøytralt rengjøringsmiddel og skyll det uten problemer.

Etter vasking skifter ikke flisen og mister ikke farge.

Hittil er en sømløs injeksjonsplate bare tilgjengelig i hvitt.

Men hva et rom for fantasien din!

Du kan male den med vannbasert maling i hvilken som helst farge.

Styrker og svakheter

Det er mange fordeler med slike produkter:

  • lav varmeledningsevne (materialet er en utmerket isolasjon);
  • god lydisolering;
  • rimelig pris;
  • motstand mot høy luftfuktighet;
  • god brannmotstand;
  • lett å ta vare på;
  • muligheten for flekker i hvilken som helst ønsket farge;
  • enkel installasjon;
  • stort utvalg av teksturer og mønstre.

Når det er sagt om fordelene, bør det sies om ulempene:

  1. Material med all styrke er myk. Og for å skade overflaten er det veldig enkelt.
  2. Platen tolererer ikke temperaturendringer. Hvis innendørs skjer det ofte, da produktet kommer til å ligge bak taket.
  3. Tak sømløs flis er preget av dårlig luft permeabilitet. Innendørs termoseffekt er opprettet. Og dette er ikke alltid bra.

Men omtrent ett merke av disse etterbehandlingsmaterialene skal sies.

Dette er den mest populære i vårt land sømløse tak høy kvalitet fliser "Format".

Det preges av tilstedeværelsen av et klart lyddempende mønster på forsiden og en perfekt hvit farge.

Antall relief-tegninger er store, og alle vil enkelt velge produktet for utformingen av deres lokaler.

Som et resultat opprettes et enkelt ornament i taket uten å visuelt markere firkantene på flisen.

galleri

Kostnad for materiale

Tak sømløs flis av stykket er ikke til salgs.

Hun selger pakker.

Som regel er det i en pakke 2 kvadratmeter.

Det er verdt injeksjonen sømløs flis billigere - 130 - 150 rubler per kvadratmeter.

I en kvadratmeter - 4 produkter.

Følgelig koster emballasjen hvor 8 fliser koster 260-300 rubler.

Selvfølgelig, hvis du vil, kan du finne importerte forfatter takfliser.

Men det kan koste veldig dyrt.

Selv om det ikke er klart hvorfor det er nødvendig.

I dag har innenlandske bedrifter mestret produksjonen av plater av utmerket kvalitet og selger dem til en rimelig pris.

Overflateforberedelse for installasjon

Det er enkelt å installere sømløse takfliser.

Det viktigste er å forberede overflaten av taket.

Tross alt avhenger det av det hvor platene holder fast på taket.

Klargjøring av takflaten med reparasjon begynner.

Hvis du har fjernet alt før gips eller kitt og det er i god stand, så kan denne rengjøring av taket anses som ferdig.

Hvis plaster eller kitt på noen steder også eksfolierer, fjern dem deretter til bunnen av betongplaten.

Så snart hun kom fram for oss i all sin herlighet, skulle vi undersøke henne for sprekker, potholes, sjetonger og andre feil.

Hvis det er slik, bør overflaten av basen være primet.

Etter at jorden er tørr, begynner vi å glansse over all eksisterende skade med en kitt eller gipsblanding.

Og etter alt materialet er helt tørt i sprekker og huler, bør taket primer igjen.

Primeren tar naturlig dyp penetrasjon.

Denne løsningen styrker overflaten av betongplaten (som er svært viktig) og forbedrer påtaket på takflaten betydelig.

Det vil si at de aktive stoffene i kitt eller lim trenger inn i betongen til større dybde.

Og flislagte elementer vil holde bedre.

Påfør jorden i flere lag.

Hvert lag skal tørke grundig.

Etter at det siste laget av jord er helt tørket, fortsett å jevnliggjøre overflaten av taket.

Du kan bruke og kitt, og noen gipsblanding.

Både det og en annen legges med pallen.

Hvis det er nødvendig å nivåe taket faller mer enn 5 mm, bør gips brukes.

Les om installasjon av taket med egne hender på linken. Fordeler med slattloft, beregning og installasjonsprosedyre.

Du kan lære om hvitkalking av taket her. Hvitvasking med kritt og kalk, forberedelse av mørtel og verktøy.

Hvis mindre - så kitt.

I alle fall ikke gjør det uten tilpasning.

Men ett interessant poeng bør tas i betraktning: hvis dråpene i taket er et par millimeter, så kan de bli skjult uten problemer ved hjelp av takflisen selv.

Fordi den har en viss tykkelse.

Derfor justere taket er nødvendig.

Men ikke bruk et lag av etterbehandling kitt.

Det er bare ikke nødvendig.

Dette er sløsing med materiale og tid.

Det viktigste er å tømme taket og tørke det godt.

Etter at laget av putty er påført og det er helt tørket, primer overflaten igjen.

Jorden skjer ikke mye.

Derfor brukes flere lag.

Jo mer jordet - jo sterkere overflaten av taket.

Jo sterkere overflaten, desto bedre blir etterbehandlingsmaterialet limt.

Jo sterkere han vil holde.

Det er viktig!

Hvis materialet ligger hos deg, for eksempel i garasjen, så før du går videre til installasjonen, bør du ta det på forhånd til rommet der det blir klistret.

Slik at den varmes opp til romtemperatur og tar nøyaktig samme fuktighet.

Monteringsarbeid

Først av alt, bør du legge opp på verktøy, materialer og inventar.

Disse inkluderer:

  • stepladder eller andre stillaser;
  • konstruksjonskniv (nyttig hvis produktet har ujevnhet og det må kuttes og for montering av sokkelen);
  • lim;
  • tetningsmiddel (nødvendig ved installasjon av baseboards);
  • klut for å fjerne limrest.

Begynn installasjonen med markup.

Lim aldri takfliser som starter fra veggen.

Tross alt kan veggen være ujevn og da begynner elementene også å gjenta denne krøllingen.

For å gjøre dette, finn det.

Fra et hjørne til et hjørne på en diagonal trekk to ledninger.

Krysset er sentrum.

Nå bør du visuelt dele taket i fire deler.

For dette krysser to kryssende linjer senteret på tverrgående måte.

Det er fra disse linjene at vi begynner å lim platen.

For å skape en spesiell lettelse på taket, er det en pil på baksiden av sømløs flis.

Det er i denne retningen at neste produkt skal limes.

Når du kommer til veggene, skjer det vanligvis på en slik måte at et helt element ikke passer inn akkurat.

Vanligvis må materialet kuttes.

Utfør denne prosedyren med en skarp konstruksjonskniv.

Avskjæringspunktet er den siden som skal legges mot veggen.

Det er riktig, fordi hvis kuttet ikke lykkes, blir leddet lukket med en sokkel.

Siden en lysekrone henger i midten av taket, skal hjørnene av flislagte produkter som konvergerer i senteret kuttes.

Hvilken lim vil passe og hvordan skal den brukes?

For stikkende takfliser, kan du bruke lim "Titan" eller "Dragon", flytende negler "Moment-installasjon", akryl kitt.

De fleste bruker "Titan".

Lim skal påføres i midten og hver tredje centimeter.

Det er nødvendig å vente et par minutter og sterkt presse materialet til taket.

Hvis lim kommer ut fra underlaget, bør det umiddelbart fjernes med en klut eller svamp.

anmeldelser

Selvfølgelig har det sømløse flisetaket mange fordeler. Det ser visuelt perfekt ut. Etter installasjon er det nesten ingen søppel. Alt er gjort veldig raskt. Og bare en minus er vanskelig å lim. Leire tørker ikke så fort ut som vi ønsker.

Olga, Nizhnevartovsk

Vi bestemte oss for å gjøre reparasjoner på soverommet. Med et gulv og vegger ble det definert lenge siden. Det var et tak. I henhold til anbefalingen valgte vi en sømløs skumpolystyrenplate "Format". Og aldri angret! I to år, som lagt fliser, og inntrykket av at taket er plassert. Nesten ikke annerledes!

Marina, Tomsk

Tilsynelatende de som ikke kunne pokleit normalt, festet flisen etter å ha påført limet umiddelbart.

Men jeg måtte vente litt.

Installasjonen er veldig enkel.

Det viktigste: å forberede en overflate av høy kvalitet og gjøre markeringen.

Og ikke haste!

Video om takflis uten sømmer "Format":

Deretter er det kvalitet, vakkert tak garantert!

Polystyren takfliser FORMAT injeksjon - gjennomgang

"Og t-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)") Tak uten sømmer fra en takflis - er det egentlig egentlig?)

Hvis du åpnet denne anmeldelsen, betyr det at du har et tap med valg av "takfliser" eller fortsatt "strekkloft", ja, vi har også møtt dette valget. Vel, det fikk hendene mine til vurderinger på reparasjonen og da bestemte jeg meg nødvendigvis start fra taket, siden vi startet reparasjonen selv med det, hvorfor forgjeves, hvorfor? "Jeg forteller deg senere." Det var få anmeldelser, og alle er ikke entydige, og etter flere klipp fra Yutyube, og forresten, ikke en eneste positiv kommentar derfra, tok vi og tok. kjøpte en sømløs takfliser.

Hva er dens fordel:

  • - OU, åpenbart, i forhold til spenningen - dette er en lav pris og hastigheten på "installasjonen".
  • - Du kan holde deg selv, og for en kveld, uten mye innsats, som vi egentlig gjorde.
  • - Hvis igjen å sammenligne med spenning, miljøvennlighet av materialer. Strekkoverflaten til tider mer skadelig enn takflisen.
  • - Lys som fjær, veldig lett å transportere, kjøpt og brakt, perfekt.
  • - Det krever ikke grundig forberedelse av taket før du stikker, hvis du selvfølgelig ikke har kalkholdig hvitvasking, selv om jeg tror at for limet vil "øyeblikket" og den kalkholdige hvitvaskingen holde seg fast, fordi forskjellene mellom platene er 5 (5) centimeter fra hverandre, som det var med oss.
  • - Det er lett å erstatte den ødelagte flisen, i stedet for hele holeybanen av et opphengt tak.
  • - Vel, du vil holde fast - hvordan du vil stikke, noe vil det fungere), du husker umiddelbart eventyret om "Vovka i Tridentity Kingdom". Tatt i betraktning at vi prøvde det, viste det seg tolerant. Selvfølgelig liker jeg ikke det, men jeg har ikke engang lyst til å "rive av og lim alt igjen" i morgen.

Jeg begynner med å forklare løsningen vår. Jeg gjenkjente ikke takflisen i det hele tatt, jeg betraktet det som en gjenstand fra fortiden og så ikke noe godt i det, men selve navnet "sømløs flis" hørtes veldig fristende. Av en eller annen grunn bestemte jeg meg for at med en god klargjøring av taket for å stikke, vil vi unngå alle hendelser når du stikker, og limvannet neglene "øyeblikk" vil gjøre dette stakkende lettere. Selvfølgelig, i vårt tilfelle med en forferdelig dråpe i plater i taket, ville det være en utmerket løsning å installere strekklofter, men vi hadde ikke en slik mulighet, og det ville vært ti ganger dyrere for pengene, så vi klarte å bruke Format-flisen for første gang.

Hva vi hadde og hvilke problemer vi måtte møte:

Vi limte bakgrunn i hallen, leiligheten ligger i den gamle Khrusjtsjov. Vi er klare til å lim fliser. på forhånd. Bakgrunn vi er alle gamle slettet, og det første avstod all gips i leddene mellom taket og veggen.

Ja, som før, gjorde de reparasjoner i gamle Khrusjtsjov hus, det ble ansett fasjonabelt og dyrere. Bare i tilfelle veggen primet, la henne tørke ut. Noe som fylt opp den forferdelige dråpen, som for øvrig sterkt reddet vår situasjon, hvis vi ikke hadde gjort dette - flisen ville rett og slett bare bryte halv eller tøffe på grunn av spenning fra begge sider.

Derfor, hvis det er minst noen uregelmessigheter i taket, faller - hele denne virksomheten bør være presserende kitt og etter tørking sliping, slik at taket var jevnt. Hvis taket er helt ujevnt og det ikke er noe ønske om å fikse noe, kan du prøve å holde det og så, men leddene vil definitivt være synlige, og jo større fall eller ujevnheter - jo bedre blir skjøten synlig og med kunstig belysning disse leddene synlig, men på grunn av tykkelsen av flisene bør ikke vises gammel bakgrunn, vel, dette er råd for lat.

Grunnlaget for å stave tapet viste seg på den måten de kunne - utjevnet

Kvaliteten på taket sømløse fliser "Format":

Diskusjoner og anmeldelser på forumet i Novosibirsk - NGS.DOM

Hus, bygning, reparasjon

Takfliser

11/17/03 5:20 PM Svar på meldingen Doktor bruker takfliser

ikke rop på meg! Jeg er også en person. ©

11/17/03 5:23 PM Svar på meldingen Re: Takflis av brukeren Count

11/17/03 10:19 PM Svar på meldingen Re: Takfliser til brukeren Doktor

11/18/03 8:42 AM Svar på meldingen Re: Takfliser til brukeren Doktor

11/18/03 9:57 AM Svar på meldingen Re: Ceiling tile av ed-dy

11/18/03 9:58 AM Svar på meldingen Re: Takfliser til brukeren Doktor

11/18/03 1:13 PM Svar på meldingen Re: Takfliser til brukeren Doktor

Alt som ikke er parallelt og ikke vinkelrett, ruller seg rundt. (c) DMB

11/18/03 1:17 PM Svar på meldingen Re: Doktor ceiling tile

Alt som ikke er parallelt og ikke vinkelrett, ruller seg rundt. (c) DMB

11/18/03 1:27 PM Svar på innlegg Re: Ceiling fliser av Alexis

11/18/03 2:10 PM Svar på meldingen Doktor bruker takfliser

11/18/03 2:43 PM Svar på meldingen Re: Brukerens takfliser Anonym bruker

11/18/03 2:51 PM Svar på meldingen Re: Doktor ceiling tile

Dekorativ takplate av polystyrenskum Format - Tak sømløs flis, ikke helt jevnt uten sømmer!

verdighet

mangler

detaljer

Vi bestemte oss for å gjøre reparasjoner på rommet mitt, og det var et spørsmål om hva jeg skulle gjøre med taket, takhyllene og muligheten til å legge gipsplater ikke lenger tilgjengelig, jeg ville ikke miste takhøyde, og splitten måtte fjernes, og den ble nylig installert.

Og her sømløs flis av "Format" sømløs flis fanget øyet i butikken, etter å ha lest på Internett, garanterte produsenten taket uten sømmer og enkelhet i liming, vi var fornøyd og interessert. Valget av fliser i butikken Godt system for enhver smak, pryd og pris. Vi valgte VICTORIA takfliser, laminert, og det var også mulig at det kunne vaskes og maltes.

Type takfliser "Victoria" fra toppen.

Type takfliser "Victoria" fra bunnen. Det er piler som trenger å være orientert når liming og steder for påføring av lim.

På sidene er flisene ikke engang, men i bølger består prinsippet om sammenføyning og liming inn i bølgene til hverandre. Men i praksis viste det seg at det er umulig å koble det perfekt hvor og hvor sprekkene forblir, til tross for at de gjorde alt i henhold til instruksjonene og til og med tapte flisene sammen med papirtape.

Her er det vist hvordan du kobler bølgene sammen.

Det var rett og slett ikke stikker påførte fliser til hverandre.

De limte fliser anbefales å knyttes sammen med papirtape, som i bildet, selvfølgelig gjorde vi det, men etter min mening hjelper det ikke på grunn av at flisen først ble stemplet, ikke ideelt for liming. Nei, selvfølgelig ser det på taket mye bedre og vakrere enn vanlige fliser, men hvis du ser nøye på forskjellige vinkler og vinkler, kan du fortsatt se hull.

Selv som bevis på at flisene ikke var stemplet med bilder av svært høy kvalitet, måtte de skille av ekstra stykker skumplast, og dette ville skape ekstra søppel, hvis det ikke gjorde sprekker, ville det være mye mer.

Og det ville vært fint hvis det ekstra skumet sjelden ville komme over, men det var i større eller mindre grad på hver flis.

Denne pakken av toli-defekt viste seg å være toli fra et annet parti, men det var flere sprekker på det enn på andre, slik det er sett på bildet på ett sted, det passer godt, og i det andre blir det ikke som om du ikke prøver å vri det. Det er bra at dette skjedde og denne pakken ble limt over skapet og det er ikke særlig synlig.

Dette bildet viser krysset av fire fliser, og det er klart at alt er korrekt slått sammen, men etter hvert begynner sprekkene å vises.

Også her, i et annet perspektiv, er det vist at det fortsatt er hull og flisene fremdeles ikke er helt sømløse.

Utsikt over taket fra en annen vinkel, det er ingen spor i det hele tatt.

Utsikt over taket før flisen ble limt. )))

Bunnlinjen: Better, selvsagt, enn vanlig fliser, og vakrere, men trenger litt arbeid fra produsenten. Vel, eller etter min mening ville det være ærlig å påpeke at noen feil i flisen fortsatt eksisterer.

Sømløse takfliser: særegne egenskaper og varianter

Blant mangfoldet av etterbehandlingsmaterialer, er noen preget av en kombinasjon av visuell appell og lave priser. La oss snakke om de særegne funksjonene og varianter av sømløse takfliser.

kjennetegn

Sømløs flis til takdekorasjon i dag er veldig populær. Dette forklares av praktiske, budsjettkostnader og andre fordeler av dette materialet.

Denne varianten av takbekledning er presentert av produsenter i et stort utvalg. Blant de forskjellige designene finner du fliser til enhver smak. Med hensyn til installasjon, kan det enkelt utføres uavhengig.

Hovedtrekk ved denne etterbehandlingsteknologien er illusjonen av et enkelt belegg. Sømmene mellom panelene er nesten usynlige, så taket er glatt og vakkert. Samtidig har de fleste modeller en uttrykksdyktig lindring, noe som gjør interiøret spesielt interessant.

Plater er vanligvis laget av polystyren. Materialet gjennomgår spesiell behandling. Resultatet er tynn og lett firkanter med buede kanter. Størrelsen på hver flis er ikke mer enn 50 cm. De limes enkelt og enkelt uten å kreve profesjonelle ferdigheter.

Fordeler og ulemper

Fordelene med takfliser er åpenbare:

  • Lav pris. Det første som tiltrekker seg oppmerksomheten er den rimelige kostnaden for flisen, spesielt når det sammenlignes med andre vendte materialer.
  • Enkel installasjon. Du kan spare penger, ikke bare på kjøpet selv, men også på installasjonsarbeidet. Å gjøre taket ved hjelp av denne teknologien er mulig uten at spesialistene har det. Du trenger ikke å forhåndsveie overflaten av taket til det ideelle, forsegle de minste feilene og forvrengningene. Den endelige dekningen vil i hvert fall være visuelt jevn. I tillegg, på grunn av den kompakte størrelsen på panelene med deres legging kan håndtere enda en person.
  • Praktiske. Belegget av denne typen "skjuler ikke" høyden på rommet, i motsetning til suspendert eller spenningsstrukturer. På grunn av denne funksjonen er fliser en ideell løsning for leiligheter og hus med lave tak.
  • Varme og lydisolasjon. Materialet er i stand til å gi ytterligere beskyttelse mot ekstern støy.
  • Enkel omtanke. Dekningen er lett ryddet av forurensning, uten å kreve spesielle midler.
  • Estetisk appell. Eventuelt kan du velge alternativet med preget mønstre eller en helt jevn modell. En rik palett inneholder den klassiske hvite fargen, deilige pastellfarger, lyse alternativer og til og med produkter med fargemønster. Om nødvendig kan et slikt tak maltes manuelt. Dette gjør det mulig å harmonisk arrangere alle deler av huset, inkludert rom, korridor, kjøkken og til og med et bad.

Det er få ulemper med en slik flis:

  • Hun gir knapt luft gjennom.
  • Med sterke temperaturvariasjoner kan belegget deformeres.
  • Den skjøre strukturen krever omhyggelig håndtering av materialet under installasjon og drift.

Takfliser er klassifisert i henhold til fremstillingsmetoden.

presset

Denne typen er den mest populære. Den er laget av polystyrenskum. Under stempling ved høye temperaturer blir arkene tykkere. Resultatet er firkantede fliser med en tykkelse på ca 5-7 mm. Bredden på hver av dem er 50 cm.

I sin tur er polystyrenprodukter delt inn i flere varianter:

  • Fliser med krøllete kanter. I dette tilfellet er endene av produktene laget i form av en bølge eller sikksag. Dette skjemaet gjør at panelene holder seg fastere med hverandre. Sømene er praktisk talt usynlige.
  • Modeller med dekorative fyll. Hver detalj er dekorert med et mønster som skjuler feilene i dockingen.
  • Produkter med riflete kanter. Slike paneler er ideelt sammenkoblet på grunn av nøye verifiserte geometriske parametre og vinkler.

injeksjon

Denne typen er mer pålitelig og holdbar. Under fremstillingsprosessen limes materialgranulene sammen. Tykkelsen av slike produkter når 14 mm. Jo større dybde gir et tydeligere strukturert mønster.

ekstrudert

Paneler av denne typen har en tykkelse på ikke mer enn 3 mm. Imidlertid er de mye sterkere enn de to variantene som er beskrevet ovenfor, som forklares av den spesielle prosessen med materialproduksjon. Varianter av tegninger og teksturer er også varierte. Denne realistiske etterligningen av stucco, og tekstilens tekstur, og alle slags fargevalg.

Å velge mellom de tre typer dekning, bør du stole på økonomiske muligheter. Den mest økonomiske er den første, trykte form. Det er ganske egnet for konsistent romdesign.

Hvis du vil få et mer originalt teksturert tak, er det bedre å foretrekke det andre eller tredje utseendet.

Design og tekstur

Utformingen av sømløse fliser er variert. Dette gir mange muligheter for interessant design.

For de som foretrekker klassisk og strenge interiør, passer de glatte alternativene. Slike belegg går aldri ut av mote. Hvis innredningen din er full av lyse farger, en rekke teksturer og tilbehør, vil dette alternativet også passe deg. Taket på det upretensiøse designet vil ikke distrahere oppmerksomheten fra interiørfunksjonene, slik at du kan se alle detaljer.

Når det gjelder de volumetriske teksturer av takpaneler, kan disse være bølger, geometriske former, sommerfugler, stjerner, blomsterpynt og så videre. Videre kan belegget imitere murverk, stukk og andre etterbehandlingsmaterialer. Tegningen kan være så lett som mulig (3D-effekt) eller bare skille ut litt på en jevn overflate.

Når det gjelder farge, foretrekker de fleste kjøpere den klassiske hvite versjonen. Et slikt materiale fornyer rommet, gir det indre lys og luftigheten. Evnen til hvit farge å utvide rommet fungerer her, og skaper en atmosfære av romslighet og friskhet. For små områder vil slik design være den mest optimale.

Noen ganger er hvite fliser dekorert med gull eller sølvglitter. Dette gir det en spesiell chic. Også bilder kan bli fremhevet med en delikat nyanse eller lyse og dynamiske farge.

Noen fliser modeller er malt helt. Spesielt effektivt ser det ut når man etterligner tekstur av tre, marmor eller murstein. Den naturlige fargen på det avbildede materialet øker visuell likhet.

Fargede fliser er litt mindre populære, selv om det ser like bra ut som hvitt. Den beige versjonen vil passe til elskere av rolige varme toner, og mykt rosa kan dekorere jentens rom.

Lys tak (rød, blå, lilla) - en dristig beslutning. Slike produkter er valgt av kreative mennesker som er tilbøyelige til å eksperimentere.

Produsenter og vurderinger

De fleste kjøpere som har dekorert boligen med takfliser er fornøyd med resultatet. Dekselet skjuler perfekt takets krumning, uten å redusere høyden på rommet. Uavhengig installasjon av materialet krever ikke spesielle ferdigheter. Panelene limes raskt og enkelt.

Hygger kjøpere og attraktivt utseende av det resulterende belegget, og muligheten for et bredt utvalg av design og farger. Mange maler sine egne fliser, noe som er spesielt praktisk når de repareres. Ved oppgradering av etterbehandlingsrommet trenger du ikke å fjerne den gamle flisen og erstatte den med en ny. Det er nok å dekke materialet med et lag med frisk maling, og taket vil skinne frisk igjen.

Materialet er lett å bruke. Laminerte overflater kan vaskes med vaskemidler, og modeller med en kornete tekstur tørkes av med en tørr klut.

Med hensyn til ulempene ved dette materialet noterer brukerne overflatenes evne til å absorbere lukt og fett. I denne forbindelse, på kjøkkenet, anbefales det å bruke produkter uten en uttalt tekstur som tillater våtrengjøring.

Også i rom med flislagt tak anbefales det ikke å bruke flate lysekroner og lamper for å unngå deformering av belegget. Det er bedre å velge belysningsenheter som kan senkes minst 25 cm fra taket.

Det er bedre å gi preferanse til energibesparende eller LED-lamper, som, i motsetning til vanlige, varme opp mye mindre.

De mest populære produktene fra det utvidede polystyrenfirmaet "Format". Kjøpere er fornøyd med kvaliteten på panelene og deres utseende.

Mange liker flisdesign av Antares-selskapet, men etter nærmere undersøkelse av merkevarens produkter kan man merke en svak krumning av kantene. Dette gjør det vanskelig å skape et ideelt deksel, selv om ikke så fastaktige eiere hevder at dette ikke ødelegger takets generelle utseende.

Når det gjelder utenlandske produsenter, er det verdt å merke seg at kinesiske produkter er mindre tykke og av lavere kvalitet, men europeiske merkevarer gleder seg vanligvis kunder med gode produkter.

Tips for å velge

For å gjøre kjøpet vellykket, bør du være oppmerksom på noen viktige punkter:

  • Takfliser skal være helt flate. Vær oppmerksom på smidigheten av produktet, hvis det ikke har et mønster. Hvis det er teksturerte mønstre, sjekk deres klarhet. Paneler må ikke deformeres eller flises. Det viktigste er å kontrollere tilstanden til kantene på materialet. Integriteten til det endelige belegget avhenger av kantenes idealitet.
  • Viktig er ikke bare tilstanden på forsiden av platene. Baksiden må også være jevn og jevn. Tilstedeværelsen av buler eller fremspringende partikler kan påvirke tettheten av materialet mot taket og dens pålitelighet.
  • Hvis mulig, kontroller produktets styrke. Ta en flis ved kanten og hold den i noen sekunder. Hvis materialet ikke er av høy kvalitet, kan det sprekke.

Styling Funksjoner

Taket skal være glatt og vakkert, for denne flisen må du ordentlig legge:

  1. For en start er det verdt å beregne hvor mange paneler du trenger for å dekorere et rom. Del taket av området av en flis. Til mottatt beløp legger du til ytterligere 10%. Dette er nødvendig hvis du ved et uhell ødelegger noen. Det tar også hensyn til trimmingsprodukter.
  2. Forbered de nødvendige elementene for installasjon. I tillegg til grunnmaterialet trenger du en sokkel. Det vil tillate deg å nøye plassere stedet ved krysset mellom veggen og taket. En primer er nyttig for forberedende arbeid, og lim for prosessen med å fikse paneler. For å gjøre oppslaget trenger du noen flere elementer. Dette er en blyant, målebånd, nivå og plumb.
  3. Forbered overflaten. Taket bør ikke ha sterke forvrengninger og store sprekker. Juster den med putty og prime. Jo jevnere overflaten, desto lettere blir det å holde på materialet, og jo mindre lim trenger du.
  4. Lag en markering. Merk først midtpunktet. Deretter trekker du to vinkelrette linjer.
  5. Deretter kan du fortsette til installasjonen. Flisen kan legges på to måter: strengt vinkelrett på veggene eller diagonalt. I alle fall starter installasjonen fra midtpunktet.

QWERTY.Forum

Takfliser..

Mystery 16.10.2006 12:50

Guest_ULTRAPHAZE_ * 10.22.2006, 14:43

Mystery (10/16/2006, 1:50 PM) skrev:

Strafferen 10/23/2006, 15:26

Mystery 25.10.2006 13:36

ULTRAPHAZE (10/22/2006, 15:43) skrev:

Balder 10/25/2006 19:09

Mystery (10/25/2006, 14:36) skrev:

ThinneR 10/26/2006 00:42

Mystery 10/30/2006 19:46

ThinneR (10/26/2006, 0:42) skrev:

Balder 10/30/2006 22:58

Mystery 31.10.2006, 14:38

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

ThinneR 11/01/2006 02:01

Mystery (10/30/2006, 19:46) skrev:

200 gummiliter. smør bedre med et tynt lag.

Vedlagte filer

  • P1010007.JPG37,06K 507 Nedlastinger:

ThinneR 11/01/2006 02:23

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

Balder (30.10.2006, 22:58) skrev:

WART 11.12.2006, 17:22

ThinneR (11/1/2006, 2:01) skrev:

200 gummiliter. smør bedre med et tynt lag.

Sømløse takfliser: egenskaper av valg

Utvalget av materialer for etterbehandling av taket, som presenteres i dag i markedet for byggematerialer, er slående i sitt mangfold. Produktene kan enkelt tilfredsstille noen, selv de mest originale ønskene, siden de er laget av svært forskjellige råvarer, kan være av riktig eller uregelmessig form, og varierer også i farger, kostnader, holdbarhet, kvalitet og andre egenskaper.

Spesielle funksjoner

Blant varianter av dette spesialiserte materialet, er sømløs flis veldig populær. De viktigste fordelene ved slike produkter inkluderer lav vekt, god styrke indikatorer, lang levetid, fuktighet motstand og et stort utvalg av former, farger og teksturer.

For produksjon av sømløse takfliser brukes utvidet polystyren. I ferdig form har den litt buede kanter. Det er på grunn av denne egenskapen med sin form at overflaten av taket, dekorert med dette materialet, ser ut som et integrert lerret, med visuelt umerkelige sømmer på leddene av elementene. Dette betyr at trimmet overflate harmonisk passer inn i interiøret og vil se mye mer estetisk på grunn av det visuelle fraværet av sømmer og ledd.

For å produsere slike produkter, bruk polystyrenskum, som gjennomgår en bestemt behandling, som gir produktet en perfekt hvit overflate. Tekstur av flis kan være glatt eller med et relieff mønster. En rekke teksturer lar deg implementere en rekke alternativer for ikke-standard dekorasjon av takflaten i rom til forskjellige formål - dette kan være et kjøkken, stue, korridor eller bad. Produkter etterligner perfekt tekstur av naturlige materialer, for eksempel treutskjæring, samt muligheter for dekorative gips og stuckatur.

Tykkelsen på elementene varierer i området 3-15 mm, slik at en lignende takfarge ikke reduserer rommets høyde, i sammenligning med andre byggprodukter som brukes til de samme behovene. Installasjonsarbeid tar ikke mye tid - produktene limes enkelt og raskt til basen.

Flisen har som regel dimensjoner på 50x50 cm, noe som gjør det mulig å utføre arbeid på leggingen selv til en spesialist, ved hjelp av et minimum av tilleggsverktøy. Det produseres imidlertid ikke bare i firkantet form, takket være at forskjellige originale mønstre kan legges ut på taket.

Produkter av denne typen produseres ved hjelp av tre forskjellige teknologier, om enn å bruke det samme materialet. Klassifisering av sømløse fliser utføres basert på produksjonsmetoden. Det finnes følgende typer produkter:

  • Trykte fliser. Den er laget av stempling under påvirkning av høy temperatur. Under produksjonen blir polystyrenark komprimert. Elementer utgitt på denne måten har en tykkelse på 7 mm og formen på en firkant er 50x50 cm. På hyllene til denne flisen sendes i en pakke med 8 stk.
  • Injeksjonsprodukter er laget med en tykkelse på 8 til 14 mm, riktig geometri, med et dypt mønster på overflaten. Produksjonsprosessen av denne typen består i sintring av råmaterialer i spesielle beholdere av en bestemt form ved høye temperaturer.
  • Ekstrudert flis produseres ved å blande polystyren med stoffer som skaffer gode skumdannende egenskaper under trykk og høye temperaturer. Den resulterende massen i form av striper behandles av en film og er delt inn i separate elementer. Filmen lar deg gjenta farge og tekstur av naturlige materialer - tre, stein eller gips og ulike metaller. Tykkelsen på ekstruderte fliser er 2-5 mm. Dette produktet har en høy pris, den billigste flisen er presentert i hvitt.

Formen på takflisen er delt inn i to typer:

  1. med glatte kanter - produkter i form av en firkant, på grunn av de særegne kantene så tett som mulig under installasjonen;
  2. med kanter av uregelmessig form - denne kategorien av materiale er representert av produkter av designer merker. Bruken av slike fliser lar deg gi interiøret en unik og original stil.

Hvordan velge?

For å kjøpe et veldig bra materiale til taket, anbefaler eksperter å følge noen regler:

  • Produktene må ha en jevn og jevn form, med mindre annet fremgår av tilstedeværelsen av visse mønster- og kantdesignalternativer. Hvis flisen har et bilde, må det være klart og uten feil.
  • Spesiell oppmerksomhet bør betales til kanten av elementene. Kvaliteten på denne komponenten avhenger av tilstanden til det ferdige belegget i taket, i tillegg til dets visuelle appell og uklare sømmer.
  • Baksiden av flisen er verdt å sjekke for fravær av bukser eller støt. Slike feil er dannet på grunn av heterogeniteten av polystyrenperler.
  • Styrkenivået er testet med en veldig enkel metode: Du må ta produktet ved kanten og holde det i luften i noen sekunder. Hvis produktene er av dårlig kvalitet, dannes en sprekk på den.

Taket, som vil bli trimmet med sømløse fliser, i tillegg til de ypperlige estetiske egenskapene, vil også sammenligne gunstig med rimelig og rimelig pris. Prisklassen for denne typen etterbehandling kan variere på noen måter, avhengig av produsenten av flisen, men generelt sett er dens billighet uendret.

Takfliser

Nedenfor gir vi full tekst til en artikkel publisert i magasinet "DEMAND" 4/2009.

Erfarne mennesker advarer: Taket, limt over med polystyrenfliser, blir gul med tiden, dette er spesielt merkbart på kjøkkenet og på badet, hvor det er varmt og fuktig. Ja, de har rett. Men fargeskiftet er ikke det verste som fanger elskere av raske og billige reparasjoner.

Time Delay Repair

Farlig nabolag

Som navnet antyder, produseres polystyren fra styren. Imidlertid er denne prosessen reversibel og i kontakt med luft, sender polystyren igjen styren. Dette skjer selv ved romtemperatur, og hvis rommet er varmt og fuktig, øker prosessens hastighet. Men hvis flisen er laget med overholdelse av teknologi, overskrider styrenutslippene ikke de maksimalt tillatte normene. Hvis produksjonen av brudd, konsekvensene kan være trist. Bor under et slikt tak, risikerer en person sin egen helse hvert minutt. Tross alt er faren for styren forbundet med dets høye kumulative egenskaper - dette giftige stoffet er svært dårlig utskilt fra kroppen, som akkumuleres i leveren.

Falsk fliser eller kalk sertifikat?

For testene ble kjøpt takfliser 9 elementer. For nesten alle prøver (unntatt Martin-Plast), var vi i stand til å oppnå sanitære-epidemiologiske konklusjoner eller laboratorietestrapporter. Alle dokumenter angir at produktet er trygt. Vi bestemte oss for å sjekke det og ga prøvene til laboratoriet, der de ble underlagt de samme testene som utføres under sertifisering.

Analyser ble utført på en rekke parametere. Blant dem lukt, toksisitet og utgivelse av de 13 farligste stoffene - styren, benzen, formaldehyd, fenol etc.

Det viste seg at ikke alle sertifikater kan stole på. Ifølge resultater fra laboratorieanalyser viste tre typer fliser et flertall overskudd av MPC for styrenfrigivelse i luften. I Marbet "Manhatan" Sp.zo.o fliserprøve ble det observert et overskudd på 4,75 ganger i Kristall-formatet (produsert av Format Ltd.) - 5,5 ganger, og i Format Lagom "713" (PF Lagom CJSC) - så mye som 12,5 ganger! Samtidig hadde prøvene hygieniske sertifikater og ble solgt i OBI store store format (Format, Format Lagom) og "What You Need" -butikken (Marbet).

Før vi sendte disse blatante fakta, sendte vi et brev til produsenten (LLC Format) for å gi ham muligheten til å forklare seg selv og utelukke muligheten for en falsk. Vårt brev ble mottatt, men det ble ikke mottatt noe svar. Resultatene av laboratorietester vil bli publisert i tidsskriftet "Demand" og hentet til tilsynsmyndigheter. Alle tre prøvene ble fjernet fra testene som ekstremt farlige.

Andre fliser er også isolert styren, men i mengder som anses som trygge av sanitære standarder. Så i ekstrudert takfliser - Decoplast, Martin-Plast "Ophelia", NMS "15k" -styrenfrigjøringen er 2 ganger lavere enn normen. Men gitt dette stoffets evne til å akkumulere i kroppen, og slike resultater kan knapt anses å være gode.

De mest "harmløse" prøvene var Decomaster, NMC sa, Kindecor. Utvalget av styren fra disse enhetene ble registrert, men konsentrasjonen var lavere enn verdien som kan måles. Konsentrasjonen av andre skadelige stoffer i alle fliser var betydelig lavere enn det maksimale tillatte.

Typer fliser

Ifølge produksjonsmetoden av polystyrenfliser ekstruderes, injiseres og stemples.

Ekstrudert flis (laminat) er den mest holdbare, slitesterk og enkel å bruke. Dens største fordel er utmerkede hygieniske egenskaper. Den tette glatte overflaten som er beskyttet av støv og vannavvisende film, vasker lett og gjenoppretter seg godt etter deformasjon, noe som gjør den mest holdbare og holdbare.

Det er lett å håndtere denne type fliser: firkantene kutter godt, og gir en jevn kant. Kantene på flisene er litt bøyd ned, slik at det er et hulrom på baksiden, noe som gjør det mulig å skjule uregelmessighetene i taket. Denne flisen kommer i forskjellige farger, med eller uten mønstre. Men det er ikke mulig å male det igjen (i vår test er et unntak Kindecor fliser, produsenten som hevder en slik mulighet).

Injektionsflisen (støpt) er mye tykkere enn andre typer. Ifølge produsentene er det mulig å lage et "sømløst" tak med det: takket være den tette sammenføyningen av kantene "i sporet", bør hullene mellom de limte fliser ikke være synlige. Materialet har høye varme- og lydisolasjonsegenskaper. Med hensyn til hygieniske og enkelte driftsegenskaper er denne flis mellomliggende mellom ekstrudert og ekstrudert. For eksempel kan den vaskes som ekstrudert, men i motsetning til sistnevnte har den ikke vannavvisende belegg, så det absorberer fuktighet, men mindre enn den stemplede. Injiserbare fliser kan males med vannoppløselige maling, som stemplet. Det er ikke så skrøpelig som stemplet, men det har ikke elastisiteten ekstrudert.

Ulempen med innsprøytningsflisen er prisen: det er 3-4 ganger høyere enn kostnaden for stempling.

Stampet flis er den billigste, men minst praktiske av alle. Den løs, porøse overflaten uten belegg absorberer bokstavelig skitt, noe som er svært vanskelig å tørke av. Samtidig anbefales det ikke å vaske det, selv om du kan male det med vannløselige maling. Det er bedre å kjøpe en slik flis med en margin, fordi den er svært skjøre, og ved kutting er det vanskelig å oppnå jevne kanter.

Tabell 1 "Tekniske spesifikasjoner og generelle data for takfliser fra polystyrenskum"

SmartShop33 - felles kjøp i Vladimir: F * O * P * M * A * T-takfliser, taklister og andre dekorative etterbehandlingsmaterialer fra utvidet polystyren - SmartShop33 - joint purchases i Vladimir

  • 9 sider
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siste "
  • Du kan ikke opprette et nytt emne.
  • Emne er stengt

Ф * О * Р * М * А * Т - takfliser, taksokkel og andre dekorative etterbehandlingsmaterialer fra utvidet polystyren. Innløsninger ved mottak av bestillinger. Uten minimal lønn. evaluering:

# 1 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Innlegget har blitt redigertVarvara_mum: 16. september 2016 - 14:32

  • 9 sider
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siste "
  • Du kan ikke opprette et nytt emne.
  • Emne er stengt

Andre svar i dette emnet

# 41 v-berezkina79

  • Verifisert medlem SP
  • Gruppe: Verifisert medlem SP
  • Meldinger: 1061
  • Registrering: 20. februar 13
  • Navn: Lena
  • By Vladimir, md. Kommunar

# 42 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Innlegget har blitt redigertVarvara_mum: 12. januar 2015 - 23:47

# 43 v-berezkina79

  • Verifisert medlem SP
  • Gruppe: Verifisert medlem SP
  • Meldinger: 1061
  • Registrering: 20. februar 13
  • Navn: Lena
  • By Vladimir, md. Kommunar

# 44 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 45 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

Innlegget har blitt redigertVarvara_mum: 18. august 2015 - 09:25

# 46 Irisha33

  • Verifisert medlem SP
  • Gruppe: Verifisert medlem SP
  • Meldinger: 4235
  • Registrering: 17. januar 11
  • byen Vladimir

# 47 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 48 Varvara_mum

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Org SP
  • Meldinger: 5223
  • Registrering: 28. februar 14
  • Navn: Barbara
  • byen Vladimir

# 49 Nadejda

  • Gamle bosatt
  • Gruppe: Master
  • Meldinger: 5850
  • Registrering: 11. april 12
  • Navn: Håper
  • byen Vladimir

Innlegget har blitt redigertNadejda: 12. august 2015 - 21:42